T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
UNESCO tarafından tescillenmiş surları, dillere destan mutfağı, eşsiz coğrafyası ve zengin kültürel mirasıyla yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği olan Diyarbakır’da, 49. Turizm Haftası renkli etkinliklerle karşılandı. Haftanın açılış programı, Kayapınar Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Programa Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Kültür Turizm Müdürü Sabahattin Genç, Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya ve Dicle Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Aytaç Coşkun birer konuşma yaptı.
Daha sonra kürsüye çıkan Vali Zorluoğlu, Diyarbakır’ın sadece Türkiye’nin değil, insanlık tarihinin en özel şehirlerinden biri olduğunu belirtti. Zorluoğlu, “Meraklısına binlerce yıllık tarihiyle ve kültürel mirasıyla, macera sevenine doğal güzellikleriyle ve eşsiz coğrafyasıyla, inananlara da gizemli mabetleriyle birçok güzelliği bir arada sunan müstesna bir şehirde yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Diyarbakır’ın bilinen tarihinin 12 bin 500 yıl öncesine kadar uzandığını hatırlatan Zorluoğlu, şehrin bugüne kadar 33 farklı medeniyete ev sahipliği yaptığını dile getirerek, “Bu izlerin büyük bir kısmı günümüze kadar korunabilmiş olması, şehrimizi daha da kıymetli kılıyor.” dedi.
Vali Zorluoğlu, konuşmasının devamında şehrin turizm açısından öne çıkan tarihi ve doğal mekânlarına dikkat çekti. Körtik Tepe, Çayönü, Hasuni ve Hilar Mağaraları, Amida Höyük, Zerzevan Kalesi ve içindeki Mithras Tapınağı, tarihi surlar, Hevsel Bahçeleri, Malabadi ve On Gözlü Köprü, Ashab-ı Keyf Mağarası, Çermik Kaplıcaları ve Eğil’deki peygamber kabirlerini kentin zenginliğini yansıtan başlıca duraklar olarak sıralayan Zorluoğlu, ayrıca Ulu Cami başta olmak üzere çok sayıda cami, kilise, medrese, han, hamam ve konak ile Diyarbakır’ın “tarihin yaşayan yüzü” olduğunu vurguladı.
Kentin yalnızca tarihiyle değil, mutfağıyla da göz kamaştırdığını söyleyen Zorluoğlu, 49’u coğrafi işaretli olmak üzere birçok yöresel ürünün Diyarbakır’ın zenginliğini yansıttığını söyledi. Vali Zorluoğlu, kuzu ciğer kebabı, burma kadayıf, ekşili dolma, kabak meftunesi ve daha birçok lezzetin, şehre gelen misafirlerin damaklarında unutulmaz tatlar bıraktığını ifade etti.
Vali Zorluoğlu, konuşmasının son bölümünde turizmin gelişmesi için atılması gereken adımlara da değindi. Özellikle belediyeler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunan Zorluoğlu, “Sıkıcı şehirler turizmde gelişemez. Daha fazla festival, kültürel etkinlik, sanat ve edebiyatla şehri canlandırmalıyız.” şeklinde konuştu.
Diyarbakır’ın Türkiye’nin parlayan turizm yıldızı olma yolunda ilerlediğini vurgulayan Vali Zorluoğlu sözlerini, “Hep birlikte çalışarak şehrimizi turizm bakımından çok daha güzel yerlere taşıyacağımıza olan inancımla Turizm Haftamızın şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek tamamladı.